Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Στοχεύουμε στο αυτονόητο


Στη σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση οι πρωτοβουλίες πολιτών για σωστή λειτουργία  των θεσμών του Κράτους, για αναπροσδιορισμό των πολιτικών εννοιών και της πολιτική μας συμπεριφοράς, είναι ευλογία και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αυτονόητη.
Η δική μας πρωτοβουλία αποτελεί μία συνολική επανεκτίμηση των πολιτικών δεδομένων στην Αρκαδία και ευχόμαστε να εισακουστούμε και να συντονιστούμε με άλλες δράσεις ανά την Ελλάδα. Μιλάμε πάλι για την ανασυγκρότηση των πολιτικών θεμάτων στην ευρύτερη Δημοκρατική παράταξη. Ένας χώρος που σήμερα εκπροσωπείται από κόμματα και πολιτικές που άλλα λένε και άλλα πράττουν.
Η εμπιστοσύνη μεταξύ μας είναι το κύριο συστατικό στοιχείο επικοινωνίας και κοινής δράσης. Μιας δράσης που στοχεύει στην δημιουργία ισχυρών κοινωνικών ρευμάτων και που μπορούν να εκπροσωπούνται σε κόμματα, στη Βουλή και να υλοποιούνται από κυβερνήσεις. Το αντιπροσωπευτικό μας σύστημα πάσχει στη συμμετοχικότητα των πολιτών, στις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων αιρετών και στον έλεγχο των αποφάσεων της πολιτικής εξουσίας.   
Η άμεση Δημοκρατία εννοείται ως σύστημα που για κάθε ζήτημα που απαιτείται πολιτική απόφαση να παίρνεται από το λαό, να υλοποιείται άμεσα και αναλλοίωτα και να ελέγχεται αξιοκρατικά πάλι από το λαό. Ένα απ’ αυτά τα θέματα είναι φυσικά και η εκπροσώπηση του λαού στη Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα όργανα και σε άλλες πολιτικές θέσεις.
Κάνουμε σαφές ότι είμαστε υπέρ μίας δυνατής και ανεξάρτητης Δημόσιας Διοίκησης.
Στις αιρετές θέσεις του Δημοσίου, οι διαδικασίες από τη βάση πρέπει να είναι αξιοκρατικές, δημοκρατικές και ανοικτές για όλους τους πολίτες που πρεσβεύουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. 
Η επικοινωνία βάσης – κορυφής, λαού- κυβέρνησης, κομμάτων – Βουλής πρέπει να είναι αμφίδρομη και ουσιαστική. Σήμερα η αμφίδρομη και ουσιαστική επικοινωνία έχει χαθεί.  Ζητούμε το αυτονόητο και αυτό θα πετύχουμε με τη δράση μας.   
Να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία και τη συμμετοχικότητα. Να ενεργοποιήσουμε όλους τους πολίτες να επανέλθουν στους θεσμούς και στα κοινά.
Εμείς θα υπηρετήσουμε τους παραπάνω σκοπούς.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου