Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Στην εποχή μετά τη Μεταπολίτευση η άμεση Δημοκρατία είναι η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση, για την επιβίωση και ανάπτυξη των κοινωνικών θεσμών, να προσαρμοστούν δηλαδή σε ένα νέο μοντέλο οργάνωσης. Επιδιώκουμε την άμεση Δημοκρατία, την πραγματοποίηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης στην πολιτική. 
Κρίση Δημοκρατίας, κρίση ιδεών, κρίση όμως και Ελληνική. Το Μάιο του 2010, η Ελλάδα άτυπα χρεοκόπησε και ζήτησε τη βοήθεια διεθνών οργανισμών. Επακόλουθο μίας συγκεκριμένης πολιτικής η κρίση, που ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε το βάθος της ούτε το τέλος της.  Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα σωθούμε ως Κράτος. Στο σημείο μηδέν της πολιτικής κρίσης, η χώρα μας αλλάζει πρωθυπουργό και κυβέρνηση. Η κοινωνία υποφέρει από την επέλαση της ιδεολογίας των ελεύθερων αγορών. Η Ελλάδα θέλει να αλλάξει, ψήφισε για την αλλαγή, που την έχει τόσο πολύ ανάγκη. Τελικά βουλιάζουμε συνεχώς. Πρέπει να ξεκινήσουν όλα από την αρχή, να αλλάξουν όλα.    
Η Κεντροαριστερά ως πολιτική – κομματική έκφραση έχει απαξιωθεί. Έχει χάσει την εμπιστοσύνη μεγάλου κομματιού του Ελληνικού Λαού. Ο κόσμος είναι απαισιόδοξος, θυμωμένος. Απόλυτη χρεοκοπία της πολιτικής τάξης, του πολιτικού συστήματος. Απόλυτη απαξίωση. Εξοργιζόμαστε με τις αδυναμίες του πολιτικού προσωπικού, του κομματικού μηχανισμού, των κρατικών υπηρεσιών και των ηγεσιών της Χώρας. Προσπαθείς να κρατηθείς, να βρεις μία σταθερά, μία αξία, που σα σανίδα να τη μαγκώσεις για να σωθείς. Να μην πνιγείς. Είσαι αβοήθητος στο πέλαγος που είναι έτοιμο να καταστρέψει ό,τι αγαπάς, τα παιδιά σου, την οικογένειά σου, τη ζωή σου. Ε, όχι. Δεν είναι δυνατόν. Ως εδώ.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τις πολιτικές μας φωνές και δημιουργούμε ένα δίκτυο πολιτικής, που θέλει να δράσει. Να συμμετάσχει ενεργά σε όλα τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας, για τη Βουλή, για το Δήμο, για το Συνδικαλισμό, για τη Διοίκηση, για την Αρκαδία. Να έχουμε συμμετοχή στις αποφάσεις. Να συνδιαμορφώνουμε τις θέσεις της κεντροαριστεράς, να μπορούμε να εκφραζόμαστε, να πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει προς όφελος της κοινωνίας. Προωθούμε την αξιοκρατία, την έννοια του αυτονόητου, της προβολής θεμάτων που απασχολούν όλη την κοινωνία αλλά και την ενεργοποίηση των μελών της κοινωνίας για να λυθούν τα πολιτικά προβλήματα. 
Επιλέξαμε την οργάνωση ενός Δικτύου στην Αρκαδία από ανθρώπους, με πολιτικούς στόχους και παρεμβάσεις. Είναι προσωπική μας επιλογή, επιλογή της κοινωνίας και της Κεντροαριστεράς. Με εμάς η πολιτική στην Αρκαδία θα ξαναβρεί την αυτονόητη λειτουργία της που τόσο έλειψε τα τελευταία χρόνια. Ποτέ πάλι αποφάσεις για τους πολίτες της Αρκαδίας, χωρίς να υπάρχουν σαφείς διαδικασίες με συμμετοχή όλων. Τέλος στους πάσης φύσης ηγεμονίσκους, μισθοφόρους, προύχοντες των ψήφων μας και αντιπροσώπους συμφερόντων.  Νιώθουμε ότι υπάρχουν αντίστοιχες κινήσεις στην Κεντροαριστερά παντού στην Ελλάδα και θα επιδιώξουμε ένα δίκτυο Δημοκρατίας που θα συζητά και θα αποφασίζει. Οι αξίες μας στηρίζονται στις σαφείς δημοκρατικές διαδικασίες, στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία και στην κοινωνική αλληλεγγύη. Η πράξη μας θα φανεί παντού και οι παρεμβάσεις μας θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη πολιτικών προς όφελος του τόπου μας και των συνανθρώπων μας.   
ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Οι υπογράφοντες: Μάρκος Γεώργιος, Παπαϊωάννου Αντώνιος, Τσακανίκας Λάμπρος, Παπανικολάου Δημήτριος, Χουζούρης Άκης, Τζιούμης Θεόδωρος, Γιωνά Αλεξάνδρα, Καρνέζης Χρήστος, Τσαρούχης Ιωάννης, Λυμπέρης Νικόλαος, Παπανικολάου Νικόλαος, Λιάπης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου