Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Ποια είναι η ανάγκη που μας έκανε ΔΙΚΤΥΟ και ξεκινάμε την κουβέντα από την αρχή;
Ποιος είναι ο λόγος που μας έκανε να μιλάμε για δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία;
Μ Η Π Ω Σ  Τ Ε Λ Ι Κ Α  Δ Ε Ν  Ε Χ Ο Υ Μ Ε  Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α;
Πώς φτάσαμε να ζητάμε το αυτονόητο;

Και βέβαια αυτό δεν ξεκίνησε τώρα, απλά ήρθε η ώρα που δεν γίνεται να κάτσουμε αμέτοχοι και να περιμένουμε να μας παρασύρουν οι εξελίξεις, έρμαια των αποφάσεων άμυαλων και απερίσκεπτων διοικήσεων.

Οι  εξελίξεις στην οικονομία και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται -καθημερινά πλέον- από την κυβέρνηση ενάντια του λαού της, μας έκαναν να αναρωτηθούμε.

Από πού να ξεκινήσουμε:

Υγεία
Οι διορισμένες μη αποτελεσματικές διοικήσεις των νοσοκομείων, που προτεραιότητα είχαν το προσωπικό κέρδος και την ανάδειξη προσώπων παρά την διοίκηση και τη λειτουργία των μονάδων υγείας. Με αποκορύφωμα για την τοπική μας κοινωνία το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου οι κύκλοι των τοπικών μας παραγόντων εξάντλησαν τα περιθώρια προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες μεταξύ τους και έχουν αφήσει χωρίς διοίκηση το Νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες, με πολλές συνέπειες στη λειτουργία της σημαντικότερης μονάδας υγείας του νομού μας, μιας και πολύ σύντομα λήγουν συμβάσεις προμήθειας τροφίμων, καυσίμων και υγειονομικού  υλικού. Εσείς τι πιστεύεται ότι θα γίνει μετά τη λήξη των συμβάσεων; Δυστυχώς αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί!  

Ενέργεια
Η ενέργεια, το «μοδάτο» θέμα της εποχής μας, που μας έκανε όλους ειδικούς στα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα, εννοείται ότι δεν υπάρχει κεντρικός συνολικός μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την τοποθέτηση τους και την απορρόφηση της παραγόμενης ενέργειας και αυτό που μας έχει περάσει σαν πολίτες για την προώθησή τους, είναι το εύκολο κέρδος. Όσο για την εκμετάλλευση των ορυχείων, των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και την εναπόθεση των βιομηχανικών αποβλήτων, που ετοιμάζονται οι παράγοντες να διαχειριστούν -αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις- δεν έχουν λάβει υπόψη τους την ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων της Μεγαλόπολης και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και των εργαζομένων της ΔΕΗ και δεν έχουν ρωτήσει αρμόδιους επιστημονικούς φορείς για την πρότασή τους σχετικά και όσον αφορά την ανάπτυξη και την καλύτερη εκμετάλλευση των μονάδων αυτών για το κοινό σκοπό και όχι για το προσωπικό όφελος των υπευθύνων για αυτές.

Δημόσιες υπηρεσίες - οργανισμοί
Οι Δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί που πάντα σκοπός της λειτουργίας τους είναι το πεδίο που χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε βουλευτές, τους τοπικούς παράγοντες ώστε να τακτοποιούν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους. Το αξιοσημείωτο που παρατηρείται είναι ότι σε θέσεις αιχμής του δημοσίου, θέσεις με συνεχή και καθημερινή επαφή με τον πολίτη να είναι στελεχωμένες με μη επαρκή και μη καταρτισμένο προσωπικό και σε άλλες αδιάφορες υπηρεσίες, πεπαλαιωμένες σύμφωνα με την εξέλιξη της εποχής ή και από αυτές που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τους παραπάνω «ευγενείς» σκοπούς των παραγόντων, να μην έχουν ελεύθερη καρέκλα να κάτσουν όταν βέβαια παρουσιάζονται στην υπηρεσία που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Δικαιοσύνη
Γι’ αυτό φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για διαφθορά και για το διεφθαρμένο Δημόσιο που ερχόμαστε σε επαφή όλοι, κάθε μέρα. Όλα αυτά γίνονται λόγω της έλλειψης τιμωρίας για το κάθε αδίκημα – παράπτωμα από απλά θέματα που όμως επηρεάζουν την ηθική του κάθε απλού πολίτη, αλλά και για τα σοβαρότερα που έχουν να κάνουν για την κακή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την κακή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας με πολλά παραδείγματα που πρόσφατα έχουν απασχολήσει την τοπική αλλά και γενικότερα την ελληνική κοινωνία.


Και κάπως έτσι φτάσαμε να φωνάζουμε: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου